2022. 08. 05. - 08:30

Bizarr filmes posztereket generál a mesterséges intelligencia

Bizarr filmes posztereket generál a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia generálta filmes poszterek klasszikus filmeket gondolnak újra - mint a Star Wars, a Batman és az E.T. A hatás meglehetősen bizarr.

Klasszikus filmeket népszerűsítő plakátokat generál a mesterséges intelligencia - olyan klasszikus kedvencekét, mint az E.T., a Star Wars, a Batman vagy a Kutyaszorítóban. poszter_1
 
A Vincenzi cég Robomojo projektje a mesterséges intelligencia technológia határainak és lehetőségeinek feltárásával foglalkozik, illetve az MI művészettel, a kultúrával és a jövővel való kapcsolatával. Olvasd el: Kissé bizarr lett az első MI-generálta karácsonyi dal
 
A mesterséges intelligencia segítségével gondolja újra a mozi-popkultúra alappilléreit, lenyűgöző – és gyakran igencsak zavarba ejtő – interpretációkat idézve elő.
 
Vincenzi digitális terveit filmplakátokként mutatják be - azt vizsgálják, hogyan értelmezheti ezeket a kulturális mérföldköveket a számítógép „hideg” elméje.
 
A mesterséges intelligencia-szoftverbe a filmek látványvilágával, címeivel és helyiségeivel kapcsolatos információkat, leírásokat táplálják be, ami ezek után lehengerlő műalkotásokat hoz létre - Vincenzi „kulturális visszacsatolási hurokként” jellemzi őket.
 
poszter_2A képeket filmes poszterkompozíciókká rendezik át, amelyek tájékoztató jellegű információkat is bemutatnak a történetről. Olvasd el: Halottakhoz is beszélhetünk a bizarr mesterséges intelligencia-alkalmazással 
 
A mesterséges intelligencia innovációja számos értelmes lehetőséget nyitott meg a művészet területén: újradefiniálta a művészet előállításának és élvezetének módját, valamint új kapcsolatokat épített ki a művészek, valamint műalkotásaik és közönségük között.
 
Az olyan új rendszerek feltalálásával, mint a DALL·E és a Midjourney, a művészek hatékony eszközöket vehetnek a kezükbe, mellyel kiegészíthetik munkáikat, a technológia segítségével tesztelve a tudományág határait.
 
A Robomojo-val Vincenzi konkrétan azt vizsgálja, vajon a mesterséges intelligencia új formái miként befolyásolják a művészeti formák eredendően humánus és kézzel készített természetét.
 
 
Fotó: Instagram/Robomojo
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.