2023. 03. 22. - 08:25

David Guetta: A zene jövője a mesterséges intelligencia

David Guetta: A zene jövője a mesterséges intelligencia

A híres előadó szerint nem kétséges, hogy a mesterséges intelligencia óriási szerepet játszik majd a jövő zenéjében – mint eszköz.

Nem kérdés, hogy a mesterséges intelligencia (MI) komoly szerepet tölt majd be a jövő zenéjében – állapította meg David Guetta. A népszerű előadó szerint nem kétséges az MI használata eszközként. Olvasd el: Meglepően tehetséges zeneszerző az MIdavid_guetta_01
 
Az I'm Good (Blue) sláger előadója megjegyezte: a mesterséges intelligencia lesz az „új technológia”, melyet a művészek új hangok létrehozására használnak – Guetta ezt azután mondta, hogy egy élő DJ-szett során mesterséges intelligencia segítségével meghamisította Eminem hangját. 
 
Hozzátette azonban: „Semmi sem pótolja az ízlést. Egy művészt az határoz meg, hogy rendelkezik egy bizonyos ízléssel, egy bizonyos típusú érzelemmel, amit ki szeretne fejezni. Ehhez azonban minden modern eszközt használni fog a jövőben.”
 
Mint mondta, valószínűleg nem létezne rock ’n’ roll, ha nem lenne elektromos gitár. Nem lenne acid house a Roland TB-303 basszusszintetizátor vagy a Roland TR-909 dobgép nélkül, s nem létezne hip-hop a sampler nélkül. Olvasd el: A mesterséges intelligencia és a zeneipar közös jövője
 
„Szerintem az MI valóban meghatározhat új zenei stílusokat. Hiszem, hogy minden friss zenei stílus egy új technológiából fakad” – mondta David Guetta.
 
Az 55 éves, francia szupersztárt egyébként éppen a közelmúltban választották az Év Producerévé a BRIT Awards díjátadón.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.