2023. 09. 27. - 08:30

Denevérekben rejtőzhet a rák leküzdésének titka?

Denevérekben rejtőzhet a rák leküzdésének titka?

A denevérek létfontosságú nyomokat hordozhatnak a rák legyőzésével kapcsolatban – állapították meg a kutatók egy új tanulmány során.

A denevérek fontos nyomokat rejthetnek számunkra a daganatos betegségek legyőzéséhez. Az állatok gyors evolúciója magyarázatot adhat arra, hogyan képesek befogadni és túlélni a fertőzéseket, valamint elkerülni a rákot. deneverek_01A következtetésre egy új amerikai tanulmány jutott. Olvasd el: A rák túlélését is segítheti a jó szájhigiénia
 
A Genome Biology and Evolution folyóiratban a szakértők a jamaicai gyümölcsdenevért és a mezoamerikai bajuszos denevért tanulmányozták, majd genetikai szekvenálásukat összehasonlították a denevérek és más emlősök változatos gyűjteményével.
 
A csapat számos genetikai adaptációt talált – köztük 46 olyat, amely rákkal kapcsolatos. Olvasd el: Viagra hozhat áttörést a rákgyógyításban?
 
„Ezek a vizsgálatok jelentik az első lépést afelé, hogy a denevérek egyedülálló biológiájával kapcsolatos kutatásokat olyan ismeretekké alakítsák át, amelyek relevánsak az emberekben előforduló betegségek, például a rák kezelésében” – mondta el dr. Armin Scheben, az Egyesült Államokban levő Cold Spring Harbor Laboratory munkatársa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.