2024. 07. 08. - 08:30

Durván terrorizál egy családot a mesterséges intelligencia

Durván terrorizál egy családot a mesterséges intelligencia

Még az sem kizárt, hogy másként tekintünk majd a mesterséges intelligencia-alapú, felokosított eszközeinkre egy ilyen film megnézése után.

Elgondolkodtató film jelent meg a láthatáron, amely arra készteti az embert, hogy komolyan elgondolkodjon rajta: szeretne-e mesterséges intelligencia-asszisztenst az otthonába.
 
Az alkotásban egy több gyermeket nevelő család szerez be egy ilyet, amely kezdetben nagyon hasznosnak tűnik és barátságos is – az AIA nevű mesterséges intelligencia-asszisztens ugyanakkor a nap 24 órájában figyeli a családot a szenzorain keresztül, s mivel szokásaikat is szemmel tartja, egy idő után elkezd beleavatkozni az életükbe.
 
Durván terrorizál egy családot a mesterséges intelligencia - a filmben
Durván terrorizál egy családot a mesterséges intelligencia - a filmben
 
Nem telik bele sok idő, s szó szerint terrorizálja a családot.
 
Mi több, az MI-asszisztens képessé válik arra, hogy fizikailag is bántalmazza őket – önállósítja magát, s tetteiben segítik az android társai is.
 
A filmet, amely az AfrAId címet kapta, augusztus végén tűzik a műsorra az amerikai mozikban, így hozzánk várhatóan ősszel érkezik.
 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.