2023. 12. 04. - 08:30

Elon Musk: A mesterséges intelligencia rossz kezekben kihaláshoz vezethet

Elon Musk: A mesterséges intelligencia rossz kezekben kihaláshoz vezethet

A Tesla és a SpaceX alapítója egy podcastban hívta fel a figyelmet arra, hogy ha egyesek kezébe kerül a mesterséges intelligencia, annak az emberiség kihalása lehet a vége.

A mesterséges intelligenciával csínján kell bánni, s ha rossz kezekbe kerül, annak végzetes következményei lehetnek – figyelmeztetett Elon Musk Joe Rogan humorista podcastjában. Olvasd el: Musk szerint az MI 5 éven belül felülmúlja az embertelonmusk_spacex_1
 
Musk úgy fogalmazott, ha környezetvédelmi mozgalomban résztvevők programozzák az MI-t, az könnyen az emberiség életébe kerülhet – hiszen a technológiát egyesek arra használják, hogy a bolygót az emberi élet kiiktatásával óvják meg. Olvasd el: Elon Musk szerint elnyomhatja az emberit a digitális intelligencia
 
A milliárdos üzletember szerint a környezevédelmi mozgalom túl messzire ment már, s bár mondatai túlzónak tűnhetnek, sajnos, ha elkezdünk arra gondolni, hogy az ember a rossz, annak a következtetése, hogy az emberiségnek kell kihalnia.
 
Amennyiben a mesterséges intelligenciát ilyen gondolkodásúak programozzák – a „kihaláspártiak” - annak az emberiség kihalása lesz a funkciója – fogalmazott Musk, aki a podcast idejében azt ígérte, a témában megtartott nemzetközi konferencián is beszél majd a dologról Rishi Sunak brit miniszterelnökkel.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.