2023. 09. 22. - 08:30

Elon Musk: Elnyomhatja az emberit a digitális intelligencia

Elon Musk: Elnyomhatja az emberit a digitális intelligencia

Aggasztja a népesség fogyása a Tesla vezetőjét. Elon Musk különösen aggódik amiatt, hogy az emberit végül elnyomhatja a digitális intelligencia.

Aggódik a fogyatkozó populáció miatt Elon Musk. A Tesla vezérét kiemelten aggasztja az, hogy a digitális intelligencia elnyomhatja az emberit. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Elon Musk agyi chipje a bénult embereken is segíthetFotó: Instagram/Elon Musk
 
Walter Isaacson írta a milliárdos legújabb biográfiáját, s ebben megemlítette, hogy Musk szerint az emberi intelligencia mennyisége kiegyenlítődik, mert az embereknek nincs elég gyerekük.
 
Az 52 éves Elon - aki a világ egyik leggazdagabb embere – aggodalmának adott hangot a digitális intelligencia lehetséges befolyása miatt. Olvasd el: Musk szerint az agyi chip 10 év múlva elavulttá teszi a nyelvet
 
A számítógépes intelligencia mennyisége ugyanis eközben exponenciálisan nőtt, akárcsak Moore törvénye a szteroidokról. Egy ponton a biológiai agyerő eltörpül a digitális mellett – áll a Muskról szóló műben.
 
 
Fotó: Instagram/Elon Musk
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.