2023. 10. 11. - 08:30

Elon Musk lehűtötte a földönkívüli-kutatókat

Elon Musk lehűtötte a földönkívüli-kutatókat

Öntött egy kis hideg vizet Elon Musk a földönkívüliek felkutatásával foglalkozó, számos új technológiát is felvonultató szakemberek nyakába, miután kijelentette: ő nem lát bizonyítékot a földönkívüli életre.

A Tesla vezére, a SpaceX alapítója, aki számos technológiai újdonsággal foglalkozik, alaposan lehűtötte a kedélyeket, amikor a közelmúltban azt sugallta: ő ugyan semmilyen bizonyítékot nem tapasztalt, amely földönkívüliek létezésére utalna. Elon Musk nem titkolta: nem lát rá sok esélyt, hogy az emberek valóban idegenekre leljenek – a Twitter iparmágnása ugyanekkor megvitatta Csillaghajója Marson való felbocsátását is. elon musk_eloados_1
 
„Az emberek gyakran kérdezik tőlem, láttam-e bizonyítékot idegenekre és sajnos még soha.  Amennyire meg tudom állapítani, mi vagyunk az idegenek” – fejtette ki Musk. Olvasd el: Valójában az ember is földönkívüli?
 
Hozzátette: ha valaki tudna földönkívüliekről, az valószínűleg ő lenne.
 
A milliárdos az azerbajdzsáni Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson beszélt a közelmúltban az űrkutatásról. Olvasd el: Az idegenek jó eséllyel mesterséges intelligenciák?
 
„Mindez talán azt sugallja, hogy a tudat ezen apró gyertyája – az emberiség -, minden, ami létezik a hatalmas sötétségben, s mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez a gyertya ne aludjon ki” – összegezte gondolatait Elon Musk.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.