2023. 10. 06. - 08:30

Elrendelhet merényletet a mesterséges intelligencia?

Elrendelhet merényletet a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligencia rohamos fejlődése miatt egy szakértő úgy véli, akár arra is képes lehet, hogy merényletet rendeljen el.

Stuart Russell műszaki szakértő meg van győződve arról, hogy a mesterséges intelligencia (MI) hamarosan képes lehet merényleteket elrendelni.
 
A Kaliforniai Egyetem számítástechnika professzora emiatt rendkívül fontosnak tartja, hogy globális szerződés legyen a nagy teljesítményű technológia szabályozására - mielőtt az elérné azt a pontot, ahol már nem lehet kontroll alatt tartani.
 
Russell megjegyezte: semmi sem akadályozza meg a mesterséges intelligenciát abban, hogy például szerződést kössön valaki megölésére, miután pénzügyi függetlenséget szerez. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Nem lőhetnek a robottankok
 
Nagy szükség lenne a mesterséges intelligencia globális szabályozására - véli a szakértő
Nagy szükség lenne a mesterséges intelligencia globális szabályozására - véli a szakértő
 
„A mesterséges intelligencia lassan már olyan, mint a vadnyugat. Az emberek hitelkártyával és közösségi médiafiókkal látják el” – mondta a brit technológiai szakértő. Olvasd el: Elon Musk szerint elnyomhatja az emberit a digitális intelligencia
 
Russell szerint „kill switchet” kell írni az MI-szoftverbe, hogy megmentsék az emberi fajt egy esetleges katasztrófától. 
 
Felhívta a kormányok figyelmét: vezessenek be olyan szabályokat, amelyek arra kényszerítik az mesterséges intelligencia-fejlesztőket, hogy blokkolják a technológiát az emberi lények megszemélyesítése terén.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.