2023. 06. 23. - 08:30

Ez a kép mesterséges intelligencia – vagy mégsem?

Ez a kép mesterséges intelligencia – vagy mégsem?

Egy új eszköz azonnal képes észlelni, mesterséges intelligencia alkotott egy képet vagy sem. Az AI or Not webeszköz nagy sikerre számíthat.

Megjelent egy új webeszköz, amely kevesebb mint egy másodperc alatt észleli a mesterséges intelligencia (MI) alkotta képeket.
 
Az Optic nevű, MI-vel foglalkozó cég AI or Not néven jelentette meg az eszközt, azzal a céllal, hogy harcba szálljon a mesterséges intelligencia által generált képek miatt kialakuló félretájékoztatással.
 
Az AI or Not webeszköz motorja gyorsan szkenneli a képeket, majd informálja a felhasználókat arról, hogy azt mesterséges intelligencia vagy ember készítette. Olvasd el: Művészeti versenyt nyert a képével a mesterséges intelligencia
 
Ez a kép mesterséges intelligencia – vagy mégsem?
Ez a kép mesterséges intelligencia – vagy mégsem?
 
A webes eszköz hozzájárul a megtévesztő tartalom ellenőrzéséhez, amelyet mesterséges intelligencia képgenerátorok, például a Midjourney, a Stable Diffusion, a DALL-E és a GAN használata válthat ki.
 
Az Optic szerint a mesterséges intelligencia 95 százalékos pontossággal dolgozik. A felhasználóknak továbbított eredményt saját korszerű algoritmusai révén éri el, amelyeket rendkívül pontos eredmények biztosítására terveztek. Olvasd el: Küszöbön a gondolatolvasó mesterséges intelligencia?
 
A cég azt is leszögezte, hogy – reagálva az adatvédelmi aggodalmakra – nem tárolja a szerverein a feltöltött képeket és bevitt URL-eket, csak az elemzéshez szükséges ideig. Betartják az iparág legjobb gyakorlatait és az ide vonatkozó adatvédelmi előírásokat.
 
 
Fotó: aiornot.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.