2023. 03. 31. - 09:40

Íme A holnap Budapestje - Mesterséges intelligencia készítette

Íme A holnap Budapestje - Mesterséges intelligencia készítette

Elkészült egy magyar alkotás, amely a jövőben játszódik és csaknem teljesen a mesterséges intelligencia műve.

A Holnap Budapestje címmel jelent meg egy vadonatúj disztópia. A teasert csaknem teljes mértékben mesterséges intelligencia (MI) alkotta meg.
 
A 7 sorból álló szinapszist a nagy sikerre szert tett ChatGPT írta, a képi világ pedig a Midjourney programnak köszönhető.
 
A disztópikus alkotás egyébként az Animatiqua nevéhez fűződik, amely az Eltűnt Budapest-sorozattal vált ismertté. Ez a széria mutatta meg egyébként, hogy a nézők kedvelik az időkapszula műfajt -  írta a haon.hu. Olvasd el: Az MI-alapú DALL-E címlapot tervez
 
Íme A holnap Budapestje - Mesterséges intelligencia készítette
Íme A holnap Budapestje - Mesterséges intelligencia készítette
 
Az Animatiqua stúdió jellegzetessége, hogy egyedi időutazásokra viszi a nézőket. Mivel reklámpiaci munkáik során egyre nagyobb szerepet kapott az MI, úgy döntöttek, filmprojektben is kipróbálják.
 
A meglehetősen nyomasztó hangulatú sci-fit kulcsszavak és emberi kódok segítségével szinte teljesen a mesterséges intelligencia készítette.
 
Mint azt Kondacs András, a stúdió vezetője elmondta, az MI jóval kevesebb idő alatt elvégezte a feladatok nagyrészét, mint amennyi időbe az az embereknek került volna. Olvasd el: Küszöbön a gondolatolvasó mesterséges intelligencia?
 
 
 
Az emberi munkaerő részéről egyébként a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megfelelő kulcsszavakat és adekvát kódokat találjanak, s a mesterséges intelligencia így kellően termékeny legyen – írta a haon.hu.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.