2022. 07. 04. - 08:45

Fékjelzés biciklin? – Az intelligens sisaklámpa megoldja

Fékjelzés biciklin? – Az intelligens sisaklámpa megoldja

Már a kerékpárosok fékezését is lehet látni: az Overade intelligens sisaklámpája érzékeli a fékezési szándékot, nagyobb biztonságot adva a bicajosoknak.

Fékezési szándékot azonosít egy új okos sisak, melyet a kerékpárosok nagyobb biztonsága érdekében alkottak meg.
 
Az Oxilum és OxiBrake intelligens kerékpár- és e-robogó-tartozékok Jérémy Pointel és Philippe Arrouart tervezők munkái.
 
Növelik a kerékpárosok láthatóságát, hogy fokozottabb biztonságot nyújtsanak számukra.
 
Az okos eszközöket a francia Overade start-up számára fejlesztették ki. Erős, hajlított lámpa formájában kaphatók, amely bármilyen sisakhoz illeszkedik és beépített reflektorokat is tartalmaz. A fékpedál megnyomásával jelzés érkezik a lámpához, amely ezután erősebben világít. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Önjáró biciklit alkotott a Huawei
 
 
Minden kétséget kizáróan ez az első féklámpa, amely biciklin is működik.
 
Az újonnan kifejlesztett OxiBrake az első eszköz, amely képes érzékelni a fékezési szándékot a kerékpárkarra gyakorolt ​​nyomáson át.
 
A meglévő féklámpák nem működnek hatékonyan, mert gyorsulásmérőket használnak. Az új intelligens eszköz ezektől sok tekintetben különbözik: az OxiBrake nagy, kényelmes szilícium felület, amelyet fékezéskor az autópedálhoz hasonlóan meg kell nyomni. Olvasd el: Vezető nélküli biciklivel rukkoltak elő a kínaiak
 
Erőérzékelő segítségével - adaptálható kialakításának köszönhetően - illeszkedik bármilyen fékkarhoz. 
 
„A biztonság kiemelkedő oka annak, hogy az emberek jó része nem akar kerékpárt vagy e-robogót használni. Az Overade arra számít, hogy az új eszközökkel növeli a biciklisek, robogósok biztonságát, láthatóbbá és kiszámíthatóbbá válik jelenlétük a forgalomban” – mondta el a tervezőcsapat.
 
Hozzátették: az új felszerelésnek köszönhetően hamarosan minden ingázó élvezheti a városi forgalmat.
 
Az Oxilum és az OxiBrake várhatóan 2022-ben kerül kereskedelmi forgalomba, egy már folyamatban lévő Kickstarter kampányt követően.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.