2022. 09. 19. - 08:30

Felfedezzük az idegeneket 2047-re?

Felfedezzük az idegeneket 2047-re?

Egy vezető űrszakértő szerint a következő 25 évben felfedezik az űrkutatók a földönkívüli életet – egy új távcső- technológia fejlődésének köszönhetően.

Egyes szakemberek biztosak abban, hogy a földönkívül élet létezik és azt egy meghatározott időn belül fel is fedezi az emberiség.
 
Dr. Sascha Quanz vezető űrszakértő a közelmúltban beszélt arról: úgy véli, az idegen életet a következő 25 évben felfedezik, az új távcső technológiai fejlődésének hála, amely képes rögzíteni a galaxisunkon túli bolygókat.
 
Az asztrofizikus ambiciózusan áll az időkerethez – emögött az új James Webb űrteleszkóp technológiai fejlesztései állnak.
 
Az űrberendezésnek már sikerült rendkívüli képeket rögzítenie a Naprendszerünkön kívüli bolygókról, túl a Tejútrendszeren. Olvasd el: Valójában az ember is földönkívüli?
 
Felfedezzük az idegeneket 2047-re?
Felfedezzük az idegeneket 2047-re?
 
Dr. Quanz szerint a 25 év nem „irreális”, mivel a svájci, zürichi ETH intézetben dolgozó csapata olyan új műszeren dolgozik, amely jobban tud majd összpontosítani a Földhöz hasonló, potenciálisan idegen életet rejtő bolygókra.
 
„Nincs garancia a sikerre. Ám útközben más dolgokat is meg fogunk tanulni – mondta a szakember. - A műszer elsődleges célja egy, a Földhöz potenciálisan hasonló bolygóról első felvételt készíteni az egyik legközelebbi csillag körül. Hosszú távú elképzelésünk azonban az, hogy ezt ne csak néhány, hanem több tucat csillag esetében megtegyük, sőt több tucat földi exobolygó légkörét megvizsgáljuk”. 
 
Quanz nagyon örült a James Webb Space közelmúltbeli megjelenésének, amiért közvetlen képet készített a HIP 65426 exobolygóról - nagyon különleges rendszernek nevezte azt. Olvasd el: Idegeneket kémlel a világ legerősebb teleszkópja
 
Mint az asztrofizikus elmondta, ilyesmit megtehet a Webb a bolygók fényképezése terén - nem tud azonban eljutni a kis bolygókra, nem elég erős ehhez.
 
A fejlesztések azonban ígéretesnek tűnnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.