2022. 07. 20. - 08:15

Idegeneket kémlel a világ legerősebb teleszkópja

Idegeneket kémlel a világ legerősebb teleszkópja

A Földtől több billió mérföldre lévő sziklás bolygókat fürkész a James Webb Űrteleszkóp, amely jelenleg a világ legerősebbje.

Csatlakozott a földönkívüliek kereséséhez a világ legerősebb teleszkópja. A James Webb űrteleszkóp a Földtől 240 billió mérföldre lévő sziklás bolygókra fókuszál, idegenek után kutatva. vilagur_10
 
A teleszkóp jelenleg a Trappist-1 csillagrendszert elemzi. Ennek 7 bolygója van, amelyek nem túl melegek vagy hidegek a folyékony víz számára – vagyis élet is létezhet a felszínükön. Olvasd el: Idegen üzeneteket fogott Kína?
 
„Korábban nem igazán kutattunk sziklás bolygókat – mondta a Webb Űrteleszkóp vezető kutatója, Rene Doyon. - Most íme ez a rendszer, a Trappist-1. A Webb mind a négy tudományos műszere figyelni fog, hogyan végezzék el az első felderítést és derítsék ki: van-e ezeknek a bolygóknak légköre?”
 
Jelenleg ez az erős teleszkóp szolgál a legnagyobb lehetőséggel néhány potenciálisan lakható bolygó tanulmányozására. Olvasd el: Drónokat edzenek meteorit-vadászatra
 
A távcső olyan adatokat állít elő, amelyek a tudósokat informálják arról, miből állnak a Naprendszeren túli bolygók.
 
Így jobb betekintést nyújt abba abba is, vajon ezek a bolygók képesek-e életet fenntartani, vagy képesek voltak-e erre a múltban.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.