2022. 12. 21. - 08:30

Gépek alkották a lányokat, mégis imádják őket

Gépek alkották a lányokat, mégis imádják őket

Mesterséges intelligencia hozott létre egy K-pop együttest, melynek egyre több rajongója van a neten. Az Eternity 11 csinos lányból áll, akik azonban a valóságban nem léteznek.

Nagy sikernek örvend a K-pop szerte a világon – az ázsiai zenei irányzat egyre népszerűbb, s egyre-másra alakulnak is a különféle zenekarok, amelyek ezt képviselik. 
 
Már olyan együttes is van, amely a valóságban nem létezik. Megalakult az Eternity, egy 11 mutatós, modellalkatú lányból álló csapat, akiknek összehozásához csupán a fejlett mesterséges intelligencia kellett. Olvasd el: Hamis macskák jönnek a nem létező emberek után
 
Az Eternity lánybandát teljes egészében mesterséges intelligencia hozta létre - Fotó: Instagram
Az Eternity lánybandát teljes egészében mesterséges intelligencia hozta létre - Fotó: Instagram
 
A lánybanda alkotói szerint tagadhatatlanul van előnye az efféle zenekarnak: sosem fáradnak el, mindig készek szórakoztatni a közönséget.
 
A csapat létrehozóinak csak az volt a kikötése az algoritmus számára, hogy a lányok cukik, szexisek legyenek, arcuk intelligenciát és ártatlanságot tükrözzön.
 
Az algoritmus 101 képet hozott létre, melyek közül a rajongóknak kellett kiválasztani, kik legyenek a zenekar tagjai. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Nem létező személy mutatta be az LG termékeit 
 
 
 
 
Ugyanakkor, egy-egy online találkozó alkalmával az énekes lányok arca mögött valódi hölgyek állnak, filterként vetítik rájuk az Eternity tagjait, hangjukat pedig szintén igazi énekesek adják.
 
A technológia fejlődésével ez természetesen még fejlődhet.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.