2021. 05. 04. - 09:25

Mesterséges intelligencia - Hamis macskák jönnek a nem létező emberek után

Mesterséges intelligencia - Hamis macskák jönnek a nem létező emberek után

Nem először láthatók az interneten olyan élőlények, amelyek a valóságban nincsenek. A nem létező emberek után most megérkeztek a hamis cicák, mesterséges intelligencia-technikával.

Sokakat meghökkentett több mint 1 éve a This Person Does Not Exist elnevezésű weboldal, melyen a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott, a valóságban nem létező emberek láthatók.
 
A technika titka egy olyan neurális hálózat, mely beletáplált, igazi emberek fényképei alapján hasonló fotókat készít. Annyira élethűek, hogy senki sem mondaná meg: ők valójában csak a technológia szülöttei, méghozzá egy gombnyomással. Olvasd el: Halottak képeit is életre kelti a mesterséges intelligencia új alkalmazása
 
Rengeteg macska-fotó állítható elő mesterséges intelligencia és a neten levő cicaképek felhasználásával
Rengeteg macska-fotó állítható elő mesterséges intelligencia és a neten levő cicaképek felhasználásával
 
Ugyanezzel a módszerrel készült a This Cat Does Not Exist weboldal is, amely szintén az interneten fellelhető, rengeteg macska-fotót használta fel arra, hogy nem létező cicák fényképeit állítsa össze.
 
A technikát csak mostanra sikerült tökéletesíteni, korábban ugyanis nemcsak hogy nem lettek teljesen élethűek az állatképek, de torz, ijesztő kreálmányok születtek helyettük. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Képzeletbeli emberek segítenék a genom-kutatást?
 
A neurális hálózat felturbózásával azonban megdöbbentőek az eredmények. Aligha tudná megmondani valaki, hogy a cicás fotókon nem igazi macskák láthatók – ők csupán grafikák.
 
Akárcsak a „hamis emberek” weboldal esetén, a cicás oldalon is kedvére készíthet bárki macskás fotókat.
 
Az alábbi helyen érhető el: https://thesecatsdonotexist.com/
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.