2022. 11. 23. - 08:25

Halhatatlanok lehetnek a főnökök mesterséges intelligencia segítségével?

Halhatatlanok lehetnek a főnökök mesterséges intelligencia segítségével?

Akár örökké is irányíthatnak az olyan cégvezetők, mint Elon Musk, a mesterséges intelligencia varázslatával – ezen dolgoznak most a tudósok.

Lehetséges, hogy egyes vezetők akár örökké is irányítsanak? A mesterséges intelligencia használatával elképzelhető. Olvasd el: Halott szerelmével cseveg egy férfi mesterséges intelligencia segítségével
 
A Massachusetts- i Technológiai Intézet (Massachusetts Institute of Technology - MIT) vadonatúj projektjét 25 ember digitális lábnyomával tesztelik – a cél elkészíteni azok halhatatlan változatát.agy_digitalis_01
 
A technológiát eredetileg azért hozták létre, hogy digitális változatokat készítsenek az emberek szeretteiről, akik így még sokáig „élhetnek” haláluk után – s a kutatók most azt vizsgálják, használható lenne-e a megoldás olyan főnökökön, vezetőkön is, mint például Elon Musk vagy Donald Trump. Olvasd el: Halottakhoz is beszélhetünk egy bizarr mesterséges intelligencia-alkalmazással
 
A MIT munkatársa, Houssein Rahnama indította el a projektet: sokak által a közösségi médiában hagyott, hatalmas mennyiségű információ alapján.
 
Meggyőződése, hogy az adatok lehetővé tehetik az MI-avatarok kiképzését, hogy emberi társaikhoz hasonlóan viselkedjenek.
 
„Lehetséges-e megismételni a tapasztalt szakemberek tudását? Kikérhetnek-e az emberek jogi véleményt egy híres ügyvéd avatárjától? Viszonylag könnyű volt feltérképezni ezeket a tudásbázisokat” – mondta el Rahnama.
 
Valószínűleg sokan várják kíváncsian az eredményt.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.