2023. 10. 09. - 08:30

Házat építene a Holdon 2040-ig a NASA

Házat építene a Holdon 2040-ig a NASA

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) azt tervezi, hogy 2040-re házat épít a Holdon, űrhajósok és civilek számára.

Házat építene a Holdon tervei szerint a NASA - az ingatlan felhúzását 2040-ig véghezvinnék, a benne űrhajósok, illetve civilek laknának. Olvasd el: Élhet ember a Holdon 2030-ban? holfelszin_01
 
Az amerikai űrkutatási hivatal 60 millió dollárral jutalmazott egy texasi székhelyű építőipari technológiai céget, amely kivitelezné az épületet a Hold felszínén. 
 
A terv az, hogy egy óriási 3D-nyomtatót indítanak a Holdon és holdbetonnal rétegelik a szerkezetet.
 
A NASA egyetemekkel és magáncégekkel is együttműködik, amelyek ajtókat, csempéket és bútorokat készítenek majd a Hold-otthonba. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
Raymond Clinton, a NASA Marshall Űrrepülési Központjának tudományos és technológiai irodájának igazgatóhelyettese elmondta: ő maga nem számít arra, hogy élete során lát majd embereket a Holdon, de optimista a jövő generációival kapcsolatban. 
 
„Bárcsak ott lehetnék, hogy lássam mindezt. Amikor a fenntartható emberi jelenlétről beszélünk, az számomra azt jelenti, hogy létezik egy holdbéli település és vannak emberek, akik folyamatosan a Holdon élnek és dolgoznak. Hogy ez miként lehet, csak a vállalkozók fantáziáján múlik” – mondta a 71 éves szakértő a The New York Times-nak.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.