2022. 11. 25. - 08:25

Élhet ember a Holdon 2030-ban?

Élhet ember a Holdon 2030-ban?

Az évtized végére élhetnek emberek a Holdon – így látja a NASA vezető tisztviselője az Artemis 1 rakéta sikeres kilövését követően.

Élhetnek emberek a Holdon 2030-ra - Howard Hu, a NASA vezető tisztviselője az Artemis 1 rakéta sikeres kilövését követően fogalmazta meg ezt a jóslatot. Olvasd el: Oxigénfejlesztő-géppel élhet ember a Holdon?hold_1
 
A rakétát a floridai Kennedy Űrközpontból indították útjára. A személyzet nélküli küldetés kikövezi az utat a jövőbeni Hold-kutatás előtt. Hu optimista, úhy véli, ez előbb-utóbb megtörténik.
 
„Ebben az évtizedben már bizonyosan hosszú ideig élnek majd emberek. Attól függően, hogy mennyi ideig tartózkodnak a Hold felszínén, lesz élőhelyük és rovereik. Embereket küldünk a felszínre, akik ott élnek majd és tanulmányozzák a környezetet” – mondta. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-űrgyár tenné lehetővé az emberi Hold-bázist
 
Az Artemis küldetés 25 napig tart, s egyben a Marsra történő utazások felé is fontos lépést jelent. 
 
„Ez az első lépés, melyet a hosszú távú mélyűr-kutatás felé teszünk, s nemcsak az Egyesült Államok, hanem a világ számára is” – jegyezte meg a NASA vezető tisztviselője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.