2022. 03. 25. - 08:30

Humanoid robotként is vonzó Dan Stevens

Humanoid robotként is vonzó Dan Stevens

A legjobb nemzetközi film Oscar-díjára pályázott Dan Stevensszel a főszerepben az az alkotás, melyben a színész egy humanoid robotot játsszik el, igen hitelesen.

Idén egy humanoid robot és egy ember kapcsolatáról szóló filmmel pályázott Németország a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára. A címe Én vagyok a te embered.dan_stevens_1
 
A teljesen emberszerű robotot – aki a Tom nevet kapta - a sikeres angol sztár, Dan Stevens alakítja. 
 
Tomot úgy tervezték, hogy tökéletes romantikus partner legyen egy berlini kutatónő számára – őt Maren Eggert német színésznő alakítja.
 
Stevens-nek a szerep eljátszásában az is kihívást jelentett, hogy újra fel kellett elevenítenie általános iskolai német nyelvtudását.
 
A robotot azért hozták létre, hogy nyomon kövessék fejlődését: amint a humanoid-kezdeményből érző lény válik. Olvasd el: Mesterséges intelligenciát tanít új filmjében Tom Hanks
 
Mint Dan Stevens elmondta, számos filmet megnézett a szerep tökéletesítéséhez – a rumba táncjelenetekhez például Cary Grant szerepeit tanulmányozta.
 
A különbség más mesterséges intelligencia filmekhez - például a Blade Runner-hez vagy a Star Warshoz - képest, hogy az általa játszott Tom egy android, aki nagyon szeretne emberré válni, ezért folyamatosan tanul, újrakalibrál, fejlődik. Olvasd el: Robotbabát szülne az első állampolgárságot kapott android
 
Komoly kihívás volt bemutatni, ahogyan Tom egy robotosabb és mechanikusabb dologból egy hihetően emberi dologgá fejlődik – mondta Dan Stevens.
 
Fotó: Instagram
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.