2023. 06. 05. - 08:30

Idegenek bujkálhatnak a Szaturnusz holdján

Idegenek bujkálhatnak a Szaturnusz holdján

Bizonyítékokat fedezett fel a NASA James Webb teleszkópja, melyek alapján idegen élet lehet a Szaturnusz egyik holdján.

Idegenek rejtőzhetnek a Szaturnusz egyik holdján. Erre a következtetésre jutottak a kutatók, azt követően, hogy a NASA híres James Webb teleszkópja bizonyítékokat talált. Olvasd el: Marsi küldetések miatt nőtt meg az idegen invázió esélye?szaturnusz_01
 
A nagy teljesítményű teleszkóp meglepően nagy vízcsóvát észlelt, amely a gázóriás hatodik legnagyobb holdjáról, az Enceladusról érkezik. Olvasd el: Idegeneket kémlel a világ legerősebb teleszkópja
 
A tudósok szerint a csóva több mint 6000 mérföldre terjed ki, vagyis akkora, mint a Los Angeles és Buenos Aires közötti távolság. 
 
A Szaturnusznak több mint 100 ismert holdja van - az Enceladus azonban az egyetlen, amely a Földhöz hasonlítható, mivel folyékony vizű óceánnal rendelkezik. A szakértők meg vannak győződve arról, hogy ez a földönkívüli élet egy formájának ad otthont.
 
„Amikor az adatokat néztem, először azt hittem, hogy tévedek. Annyira megdöbbentő volt a holdnál több mint húszszor nagyobb vízcsóvát észlelni” – mondta Geronimo Villanueva, a NASA marylandi Goddard Űrrepülési Központjának munkatársa a felfedezés kapcsán.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.