2023. 06. 21. - 08:30

Ígéretes az idegen-kutatást illetően a Szaturnusz holdja

Ígéretes az idegen-kutatást illetően a Szaturnusz holdja

Komoly lökést adhat a földönkívüli-keresésnek a Szaturnusz felfedezése – pontosabban annak feltárása, hogy van az egyik holdján foszfor.

Nagy lökést adott az idegen élet felfedezésének, hogy foszfort találtak a Szaturnusz Enceladus nevű holdján. A felfedezés igazi áttörés. Olvasd el: Más bolygókra vezethet a mesterséges intelligenciaszaturnusz_holdakkal_01
 
A foszfort, mely létfontosságú elem az élethez, a gázóriás Enceladuson azonosították - ami jelentős fejlődést jelent más világok megértésében.
 
Az Enceladus az egyik legkiemelkedőbb reménytnek tűnik a földönkívüli élet felfedezésére, a jégkérge alatt ugyanis globális óceán található. Olvasd el: Robotkígyót küldenek a Szaturnusz egyik holdjára
 
A Szaturnusz ezen holdja minden összetevővel rendelkezik ahhoz, hogy azon idegen élet napfény nélkül is tudjon létezni – mondta David Rothery, a The Open University planetáris geotudományok professzora.
 
Mivel a foszfor jelenléte nélkülözhetetlen az általunk ismert élethez, ezért at Enceladus ígéretes – folytatta.
 
„Ez egyike annak a hat kulcselemnek – a szén, a hidrogén, a nitrogén, az oxigén és a kén mellett -, amelyek az élet fenntartásához szükségesek. Az elemzett részecskék arra utalnak, hogy lehetnek hidrotermikus szellőzőnyílások, egy repedés, amely felmelegített vizet bocsát ki” – jegyezte meg a professzor.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.