2023. 04. 05. - 08:00

Így készít húsvéti tojást a mesterséges intelligencia!

Így készít húsvéti tojást a mesterséges intelligencia!

Gondoltuk volna, hogy a mesterséges intelligencia húsvéti tojás megtervezésében is segíthet? Mi több, a legkülönfélébb stílusokban teszi ezt.

Olyan technológiai cégek, mint a Google, gyakran mutatnak be húsvéti termékeket Bolondok Napján. Miközben számos mérnök dolgozik ezeken az ötleteken, mi magunk is folytathatjuk a kísérletezést – mesterséges intelligenciával. Olvasd el: Küszöbön a gondolatolvasó mesterséges intelligencia?
 
A mesterséges intelligenciát (MI) számos módon fel lehet használni, kiindulópontnak csupán egy adatkészlere van szüksége. Segítségével találhatunk húsvéti tojásokat a technológiai cégek kreálmányaiban vagy a webhelyeikre beágyazott termékekben.
 
Függetlenül attól, hogy tyúktojást festünk vagy kézzel faragottat készítünk fából, szükség van egy dizájnra, amellyel díszítjük.
 
Egy képgeneráló mesterséges intelligencia, például az OpenAI DALL-E 2 segíthet ebben. Olvasd el: Íme A Holnap Budapestje, mesterséges intelligencia készítette
 
Így készít húsvéti tojást a mesterséges intelligencia - Fotó: aiweirdness.com
Így készít húsvéti tojást a mesterséges intelligencia - Fotó: aiweirdness.com
 
A Midjourney képgeneráló modell használatával komoly eredmények érhetők el, amely az OpenAI CLIP modelljét kombinálja a képgenerálási módszerek állandóan változó keverékével. 
 
Csupán adni kell egy kifejezést az MI eszköznek, a Midjourney a legjobb tudása szerint optimalizálja a képet, hogy megfeleljen a kifejezésnek. Lehet az például „húsvéti tojások, akril vászonra”.
 
A mesterséges intelligencia képgeneráló eszköze azonnal megérti, hogy a húsvéti tojások színesek és tojás alakúak legyenek, az olyan módosítók használata pedig, mint az „akril vászonra”, jelzésként szolgálnak a mesterséges intelligencia felé, hogy a végső képeknek szépeknek és művészieknek kell lenniük.
 
Fontos, hogy jó módosítót használjunk az egyedi eredmények eléréséhez az MI-megjelenítések terén.
 
 
Fotó: aiweirdness.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.