2023. 08. 09. - 08:30

James Dean digitális klónja lenne egy új film főhőse

James Dean digitális klónja lenne egy új film főhőse

Újra életre kelthetők digitális klónokként a legnagyobb filmsztárok – így például James Dean -, a mesterséges intelligencia erejének köszönhetően. Ez persze érdekes kérdéseket is felvet.

Manapság a mesterséges intelligencia segítségével olyan legendás hírességek is életre kelthetők, mint például James Dean.
 
Digitális klónokként „élednek fel” – persze, ez nyugtalanító kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, milyen jogokkal is rendelkezik az ember halála után. Olvasd el: Halottak képeit is életre kelti a mesterséges intelligencia új alkalmazásajames_dean_01
 
Számos színész álmodik olyan karrierről, amely jóval túléli őt. Tény, hogy akiknek ez sikerül, egyfajta halhatatlanságot érhetnek el, a nevük örökre fennmarad.
 
Egy ilyen ikon James Dean amerikai filmszínész is, aki 1955-ben hunyt el autóbalesetben - mindössze három filmben szerepelt, de mindegyik nagy elismerést kapott.
 
Most, csaknem hét évtizeddel halála után, Dean-t „kijelölték” a Vissza az édenbe című új, közelgő film főszerepére.
 
A színész digitális klónja – amelyet a deepfake-ek létrehozásához hasonló mesterséges intelligencia technológiával alkottak – képes sétálni, beszélni és interakcióba lépni a képernyőn a film többi szereplőjével. 
 
A technológia a hollywoodi, számítógéppel generált képek (CGI) élvonalába tartozik. Olvasd el: Halottakhoz is beszélhetünk a bizarr MI-alkalmazással
 
Nem James Dean lenne azonban az első, akit ilyen módon „feltámasztanak”. Látszólag visszatértek már a képernyőre a fejlett digitális technológia segítségével olyan, elhunyt színészek, mint Carrie Fisher, Harold Ramis és Paul Walker – ők csak néhány azok közül, akik posztumusz, ikonikus filmszerepeket játszottak.
 
James Dean digitális klónja egyébként másodjára kerül képernyőre. 2019-ben már egyszer bejelentették, hogy a sztár „feltámad”  a CGI segítségével a Finding Jack című filmben, ezt azonban később visszavonták.
 
Travis Cloyd, a WorldwideXR (WXR) médiaügynökség vezérigazgatója azonban a közelmúltban megerősítette a BBC-nek, hogy Dean ehelyett a Vissza az édenbe című tudományos-fantasztikus filmben lesz majd látható, amelyben „egy evilágon kívüli látogatás az igazság meglelésére egy Amerikát átszelő utazáshoz vezet a legenda James Deannel”.
 
 
Fotó: Instagram.com/jamesdean
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.