2023. 01. 10. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Virtuális valóságon át beszélhetünk a halottainkkal

Mesterséges intelligencia - Virtuális valóságon át beszélhetünk a halottainkkal

Hátborzongató és egyben vigasztaló: a mesterséges intelligencia megadja az embereknek a lehetőséget, hogy a virtuális valóság segítségével beszélgethessenek elhunyt szeretteikkel.

Beszélhetnek eltávozott családtagjaikkal, rokonaikkal, barátaikkal a mesterséges intelligencián keresztül az emberek. Dél-koreai MI-szakértők lehetőséget teremtettek arra, hogy virtuális valóság formájában kapcsolatba léphessünk elhunyt szeretteinkkel. Olvasd el: Halott szerelmével cseveg a férfi GPT-3 mesterséges intelligenciával
 
Olyan virtuális valóság-emberek megalkotására képesek, amelyek hangokat és arckifejezéseket utánoznak.
 
A DeepBrain AI szakembereinek meggyőződése, hogy technológiájuk segít a családtagoknak és a barátoknak megbirkózni a bánattal - még akkor is, ha az eszköz költséges. Ez a mesterséges intelligencia jelenleg 1000 fontba kerül, vagyis 450 ezer forintba. Olvasd el: Halottakhoz is beszélhetünk a bizarr mesterséges intelligencia alkalmazással
 
Mesterséges intelligencia - Virtuális valóságon át beszélhetünk a halottainkkal
Mesterséges intelligencia - Virtuális valóságon át beszélhetünk a halottainkkal
 
Joseph Murphy, a DeepBrain AI munkatársa elmondta: tisztában van azzal, hogy a technológia megosztja majd az embereket. 
 
Azt javasolta, a halálos betegségben szenvedők töltsenek időt a technikával, hogy segítségével maradandó emlékeket hagyjanak hátra a szeretteiknek. 
 
„Ez egy igencsak polarizáló dolog – mondta Murphy. – Egyes emberek jónak tartják a lehetőséget, hogy úgymond, örökké éljenek ezen a módon, mások azonban nem érzik hitelesnek”.
 
Aki azonban szeretne sokáig „itt maradni”, megoszthatja emlékeit, s miután elhunyt, a családja egészséges állapotában emlékszik majd rá – tette hozzá a szakember.
 
Természetesen akad, aki bizarrnak tartja ezt a fajta mesterséges intelligenciát. Mint azt Sue Gill, a Cruse Bereavement Support egyik önkéntese megjegyezte, ez kicsit olyan, mintha kizsákmányolnák a gyászolókat.
 
Egy biztos, mindenki maga dönti el, hogy él-e technológia használatával vagy sem.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.