2021. 12. 29. - 08:30

A Vénusz felhőiben idegen lények rejtőzhetnek?

A Vénusz felhőiben idegen lények rejtőzhetnek?

A tudósok szerint a Vénusz felhőiben létezhetnek idegen életformák, mivel véleményük szerint ammónia van jelen a bolygón.

Egyre többet foglalkoztatja a tudósokat a Földön kívüli élet, melynek kutatásában mára a mesterséges intelligencia is komoly segítséget jelenthet. Olvasd el: A mesterséges intelligencia kiderítheti, van-e Földön kívüli élet
 
Legutóbb azt vetették fel, hogy a Vénusz felhőiben létezhetnek idegen életformák. venusz_1
 
A Cardiff-i Egyetem, a Massachusetts-i Technológiai Intézet (Massachusetts Institute of Technology - MIT) és a Cambridge-i Egyetem szakértői állítják, hogy a bolygó felhőiben színtelen ammóniagáz lehet. Tesztek alapján az élet a savasság ellenére is képes lenne túlélni rajta.
 
„Tisztában vagyunk azzal, hogy az élet a Földön savas környezetben is növekedni tud, de semmi sem olyan savas, mint a Vénusz felhői. Ugyanakkor, ha valami ammóniát termel a felhőkben, az semlegesíti a cseppek egy részét és potenciálisan lakhatóbbá teszi őket” – magyarázta dr. William Bains, a Cardiffi Egyetem Fizikai és Csillagászati ​​Iskolájának munkatársa. Olvasd el: Marsi küldetések miatt nőtt meg az idegen invázió esélye?
 
A tudósok úgy vélik, a Vénuszon található ammónia biológiai ereedtű, nem természeti erőkből származik.
 
„Ammóniának nem szabadna a Vénuszon lennie. Hidrogén kapcsolódik hozzá és nagyon kevés hidrogén van a bolygó körül. Minden gázról, amely nem tartozik a környezet kontextusába, automatikusan gyanítható, hogy azt élet teremtette” – mondta el Sara Seager professzor.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.