2023. 06. 09. - 08:30

Megfiatalított egy embert 93 nap a víz alatt?

Megfiatalított egy embert 93 nap a víz alatt?

Egy tudós állítja: 10 évvel érzi magát fiatalabbnak egy maratoni, víz alatti kísérletet követően. Összesen 93 napot töltött ilyen állapotban.

Meghökkentő dolgot állít egy tudós, aki meglehetősen bizarr kísérletet hajtott végre. Dr. Joseph Dituri bezárkózott egy hüvelybe egy floridai lagúna mélyén, s 93 napot töltött ott. Olvasd el: Repül és víz alatt is úszik a legújabb dróndrdeepsea_01
 
Most úgy érzi, mintha 10 évet fiatalodott volna.
 
Állítása szerint tízszer több őssejtje van és alacsonyabb a koleszterinszintje, mióta befejezte a kísérletét.
 
„Nem azt akarom állítani, hogy ezzel halhatatlanná válunk. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy a túlnyomás fokozza az őssejtburjánzást. Növeli a telomerek hosszát és a kollagénszintet is. A kollagén pedig a testünk minden sejtjének építőköve” - mondta a mostanság csak dr. Deep Sea-ként (dr. Mély Tenger) emlegetett tudós. Olvasd el: Lélegzetelállító tervek víz alatti robotokkal
 
A kutató nem először csinált végig ilyen kísérletet.
 
A korábbi világrekordot akkor állította fel, amikor 73 napot töltött nyomáscsökkenés nélkül víz alatt egy tanulmány részeként, amely az egészségére gyakorolt hatást és a hosszú bezártság pszichológiai hatását vizsgálta.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.