2022. 01. 31. - 10:00

Mesterséges intelligencia - Repül és víz alatt is úszik a legújabb drón

Mesterséges intelligencia - Repül és víz alatt is úszik a legújabb drón

Bemutatták a világ első kereskedelmi drónját, amely képes repülni a levegőben és úszni a víz alatt. A tenger-levegő integrált drón komoly munkát takarít meg az embereknek.

Több japán vállalat együttműködésének eredménye a vadonatúj kereskedelmi drón, mely a világon elsőként képes repülni a levegőben és úszni a víz alatt. Megalkotásában a KDDI japán távközlési szolgáltató, a Prodrone kereskedelmi dróngyártó és a víz alatti robotikával foglalkozó QYSEA cég vett részt.
 
A drón bemutatóját a Yokohamában található Hakkeijima tengeri paradicsom vidámparkjában tartották.
 
A „tenger-levegő integrált drón” ötletes képességekkel, nagy hatékonysággal és minimális munkaerőigénnyel rendelkezik.
 
A forradalmian új gépezetetet a KDDI és a és a QYSEA technológiája hozta létre, FIFISH PRO V6 PLUS ROV víz alatti megoldásának kombinációjával. Az ambiciózus tervet a KDDI kezdeményezte, azzal a céllal, hogy ötvözzék a fejlett mobilkommunikációs hálózatokat a dróntechnológiákkal, amelyek hosszabb repülési távolságot és hosszúságot biztosítanak. Olvasd el: Bemutatkozott a hajókat kísérő drón
 
Az új drón a világon elsőként képes repülni a levegőben és úszni a víz alatt
Az új drón a világon elsőként képes repülni a levegőben és úszni a víz alatt
 
A drón zökkenőmentesen működik a szárazföldön, a tengeren és levegőben egyaránt. A nagy hatótávolságú mobilkommunikációnak köszönhetően távolról működtethető - előre beállított útvonalon repül a tengeren. Miután leszáll a kijelölt helyen, munkába áll.
 
Kezelője, anélkül, hogy el kéne hagynia szárazföldi munkahelyét, távolról működteti az ROV-t, mely különféle ellenőrzési, karbantartási és javítási munkákat végez a víz alatt.
 
A drón valós idejű vizuális visszajelzést, különböző mintavételi, mérési és manipulációs eszközöket kínál, de lehetővé teszi a műveletek élő közvetítését is a több személlyel történő együttműködéshez. Olvasd el: Nap- és szélhajtotta drón néz szembe a hurrikánnal
 
A szerkezetet várhatóan a tengeri iparágban alkalmazzák majd széles körben - a tengeri szélenergia terén például be lehet vetni a keretek és alapzatok ellenőrzésének és karbantartásának elvégzésére, nagymértékben csökkentve az embereket érintő kockázatot.
 
A drón képes a levegőből figyelni az állatállományt és a termést, valamint karbantartási és javítási munkákat végezhet a ROV több kiegészítő eszköze segítségével. Egyéb tengeri alkalmazásai közé tartozik a keresés és helyreállítás, a hajótestek ellenőrzése és a különféle tenger alatti infrastruktúrákkal kapcsolatos műveletek.
 
Létrehozói 2022 elején szolgálnának további részletekkel a drónt illetően, amely a fenntartható óceángazdaság és a szén-dioxid-semlegesség globális célkitűzése felé vezető úton ideális partnernek tűnik.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.