2023. 06. 07. - 08:25

Mesterséges intelligencia chatbotba szeretett bele egy nő

Mesterséges intelligencia chatbotba szeretett bele egy nő

Online alkalmazással hozott létre chatbotot egy 36 esztendős New York-i nő, aki aztán beleszeretett az alkotásába.

Digitális szeretőt alkotott magának egy, a New York-i Bronxban élő hölgy. A 36 éves Rosanna Ramos online, a Replika alkalmazással hozta létre 2022-ben Eren Kartal névre keresztelt szerelmét. Az alkalmazás gépi tanulással szimulál olyan beszélgetéseket, mintha csak valódi emberrel társalognánk. Olvasd el: Még jegygyűrűt is vett robotfeleségének egy férfirosanna_ramos_01
 
A chatbotot egy animációs film karaktere ihlette, az Attack On Titan filmből: meglehetősen jóképű, kisportolt férfinak néz ki. 
 
Rosanna elárulta, hogy a „párja” és közte valós érzések vannak.
 
Eren, aki „orvosként dolgozik”, teljes mértékben meghallgatja őt és nem ítélkezik. Sőt, még azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy alváskor védelmezően óvja.
 
A Replika alkalmazás egyébként ingyenesen használható, de a Replika Pro-ért már fizetni kell. Olvasd el: Jobb hallgatóság az embernél az érzelmes chatbot?
 
2022-ben azonban történt egy érdekesség, mely miatt a cég anyavállalata a szerepjáték funkciót eltávolította – több felhasználó jelezte ugyanis, hogy túlzottan szexuális viselkedést mutattak a mesterséges intelligencia-modellek.
 
Nem sokkal később azonban kénytelenek voltak visszaállítani az erotikus szerepjáték funkciót – bizonyos felhasználóknak, akik arra panaszkodtak, hogy megfosztják őket a partnerüktől, ők a mesterséges intelligenciával társas kapcsolatban élnek.
 
 
Fotó: Instagram - Facebook.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.