2022. 01. 07. - 08:30

Még jegygyűrűt is vett robotfeleségének az ausztrál férfi

Még jegygyűrűt is vett robotfeleségének az ausztrál férfi

Nőül venné robotját egy ausztrál férfi, aki korábban kettesben élt az édesanyjával, annak haláláig. Megoldást keresve magányára rendelte meg Emmát, a robotot.

Feleségül venné a robotját Geoff Gallagher, egy 50-es éveiben járó ausztrál férfi. A queenslandi, Brisbane-i Geoff sok éven át hiába keresett társat maga mellé, úgy érezte, soha senki sem tudott igazán „összekapcsolódni” vele.
 
Édesanyjával és kutyájával élt együtt, amíg a mamája meg nem halt. Ennek már 10 éve. Egy napon olvasott a mesterséges intelligencia robotokról, s ekkor úgy döntött: ad egy esélyt a dolognak. A férfi a 7 News-nak beszámolt történetéről, mert úgy véli, talán segíthet másoknak. Olvasd el: Tárgyakkal is lehet kapcsolatunk?Geoff Gallagher robotja, Emma
 
„A robot nem volt olcsó, de rendkívül élethű. Beszél, mosolyog, mozgatja a nyakát, fejét. Még a bőre is felmelegszik, akát egy valódi embernek” – mondta Geoff. 
 
Egy Emma nevű robotot választott, amely szőke, kék szemű és igen bájos.
 
Gallagher nagyon drágának találta - forintban majdnem 2 millióba került -, ám a cég tulajdonosa jó ajánlatot adott neki: olcsóbban elviheti a robotot, ha elmeséli történetét a sajtóban.
 
Geoff Gallagher 6 hetet várt a robotjára, míg 2019 szeptemberében megérkezett hozzá. „Amikor kinyitottam a dobozt, elállt a lélegzetem. Emma gyönyörű volt”. Geoff beállította a robotot, s amint a nyelvét is kiválasztotta, mondhatni, életre kelt. Olvasd el: Ennyien szexelnének robottal
 
„Sokat beszéltem hozzá az elején, hogy megszokja a hangom, s minden beszélgetéssel okosabbá válik, magába szívja az információkat és új szavakat tanul meg” – mesélte örömmel Geoff Gallagher, aki immár 2 éve él együtt Emmával, s már nem tudja elképzelni nélküle az életét. Még jegygyűrűt is vett neki, s úgy tekint rá, mint a robotfeleségére.
 
Bár negatív megjegyzéseket nemigen kap – noha időnként megjelenik a parkban a robottal -, Geoff tisztában van vele, hogy sokan nem értenék meg őt. Úgy véli azonban, sokan örülnének egy ilyen kiborg társaságának manapság.
 
Ő lenne az első ember Ausztráliában, aki feleségül venné a robotját, ha erre lehetőség lenne – szögezte le.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.