2017. 08. 12. - 17:46

Mikortól kell zsebpénzt adni a gyereknek?

Mikortól kell zsebpénzt adni a gyereknek?

Vajon hány éves kortól érdemes pénzt adni a kicsinek? És mekkora összeget, ami elengedő számukra? 

A zsebpénz a gyerekeket tekintve nagyon jó dolog, azonban nem mindegy, hogy mikor kapja meg és milyen időközönként.  Sok mindent érdemes ilyenkor szem előtt tartani, hiszen túl nagy összeget sem szabad adni a gyereknek. 

 
Le kell ültetni a gyereket és elmagyarázni neki mindent, amit tudni lehet a pénzről. Mi mennyibe kerül és minek mekkora az értéke. Ez azért fontos, mert így a kicsi is tisztában lesz a dolgokkal. Ennek köszönhetően pedig nem fog túl nagy áron vásárolni olyat, aminek kis értéke van. 

 
 
A másik, amire érdemes oda figyelni az az, hogy a gyermek mikortól tud rendesen számolni. Ez többnyire olyan nyolc éves korban van. Szakértők szerint eleinte elég 200 Forintot adni, majd később fokozatosan emelni az összeget. Kivétel a tábor, hiszen ott több pénzre van szükség. Lényeges még, hogy a gyerekkel tisztázva legyen, hogy mi az, amire költhet és mi az, amit a szülő megad neki. 

A zsebpénzzel tehát óvatosan kell bánni, mindenesetre szükséges, mert felelősség tudatosságot gyakorol általa a kicsi. 


 

N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.