2023. 03. 06. - 08:30

Minden motorosnak bejönne ez a technológia!

Minden motorosnak bejönne ez a technológia!

Légzsákos farmernadrággal rukkolt elő egy cég – a találmány megvédi a motorosokat a sérüléstől, azzal, hogy felfújja magát.

Felfújódó farmernadrágot talált fel egy svéd cég. A Mo’cycle célja az volt, hogy megóvja a motorosok alsótestét egy esetleges balesetnél. nadrag_motoros_01
 
A sérülésektől, ütközésektől védő felszerelések között egy ejtőernyőszerű hátizsákot is bemutattak, amely védőfelszereléssé válik, valamint egy kerékpáros sisakot, amely párnázott kapucniként is funkcionál. Olvasd el: Elképesztő az ember mozgása ezzel az exocsontvázzal
 
A légzsákos farmernadrág egyik fő jellemzője, hogy újrafelhasználható - vagyis a motorosok azt normál farmerként viselhetik, mielőtt felfújódna. 
 
Az ütközéskor működésbe lépő légzsákmodult csak akkor lehet érezni, amikor felfújódik - egyébként eltávolítható, így a nadrágot egyszerűen mosógépbe is lehet rakni, megszárítható és újra felvehető. Ráadásul még stílusos megjelentést is biztosít.
 
A Mo’cycle állítja: a nadrág anyaga erősebb és könnyebb, mint az acél, mivel egy Armalith nevű erős farmeranyagot használtak. Ez egy egyrétegű szövet, úgy kezeli az abráziós erőket, akár a beépített légzsák az ütközési erőket.
 
„Az Armalith technológiát a szálak szintjén alkalmazzák, a szálkeveréket gyűrűs fonással és keveréssel érik el a rendkívül kopásálló tulajdonságok kialakításához, ugyanakkor rugalmasak és hasonlítanak a szokványos farmerszövetre” – vélekedik a cég. 
 
A légzsák akkor lép működésbe, amikor a motoros lerepül a járművéről. Védi az alsó test sérülésnek leginkább kitett részeit, például a combokat, a törzs hátsó részét és a farokcsontot. Olvasd el: Stroke-túlélőket támogat a járássegítő roboteszköz
 
 
Forradalmi találmány a légzsák technológia alkalmazása a gerincoszlop első csontjának megóvására, hiszen baleset esetén elsősorban a gerincsérülések bénítják le a motorosokat.
 
A Mo’cycle tervei szerint még 2023 tavaszán piacra dobja a légzsákos farmernadrágot.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.