2023. 02. 13. - 10:50

Energiagyűjtésre használhatja a testet a 6G vezeték nélküli technológia

Energiagyűjtésre használhatja a testet a 6G vezeték nélküli technológia

A 6G vezeték nélküli technológia az emberi testet használhatja fel a hordható eszközök energiagyűjtésére.

Felhasználhatja az emberi testet a hordható eszközök energiagyűjtésére a 6G vezeték nélküli technológia.
 
Nemcsak WiFi létezik ugyanis, hanem LiFi is: az utóbbi rádiófrekvenciák helyett fényt használ - a 6G vezeték nélküli technológia pedig megnyitja majd az ajtót a Visible Light Communication (VLC – látható fény kommunikáció) előtt.
 
Ez lényegében a száloptika vezeték nélküli változata, amely fényvillanásokat alkalmaz az információ továbbítására.
 
A Massachusettsi Egyetem Amherst-kutatói a közelmúltban egy olcsó, innovatív módszert fejlesztettek ki a VLC-ből származó hulladékenergia kinyerésére, az emberi test antennaként történő felhasználásával. Olvasd el: Zéró energiafelhasználású eszközöket hozhat a 6G
 
Energiagyűjtésre használhatja a testet a 6G vezeték nélküli technológia
Energiagyűjtésre használhatja a testet a 6G vezeték nélküli technológia
 
Az ember felhasználatlan energiája ezt követően újrahasznosítható különféle hordható eszközök, vagy a jövőben nagyobb elektronikai eszközök, például laptopok és okostelefonok táplálására.
 
A kutatócsapatnak először egy antennát kellett létrehoznia tekercselt rézhuzal segítségével a kiszivárgott rádiófrekvenciás sugárzás összegyűjtésére. Felfedezték, hogy az emberi test a legjobb közeg arra, hogy felerősítse az energiát - vagy akár 10-szer többet produkáljon, mint a csupasz tekercs önmagában. Olvasd el: 6G - Forradalmasíthatják életünket az intelligens metafelületek
 
Végül egy, Bracelet+ névre keresztelt eszközre alapoztak, amely lényegében egy egyszerű rézdrót tekercs és karkötőként viselhető az alkaron.
 
„A dizájn olcsó – kevesebb mint ötven cent. A Bracelet+ azonban akár mikrowattokat is elérhet, ami elegendő olyan érzékelő támogatásához, mint például egy testen levő állapotfigyelő érzékelő – ezek az eszközök alacsony mintavételi frekvenciájuk és hosszú alvásuk miatt kevés energiát igényelnek a működésükhöz. Végső soron mindenféle forrásból be szeretnénk gyűjteni hulladékenergiát, hogy a jövő technológiáját energiával lássuk el” – mondta Jie Xiong, az UMass Amherst információs és számítástechnikai professzora.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.