2023. 05. 26. - 08:30

Nem a mesterséges intelligencia veszélyes, hanem az emberek?

Nem a mesterséges intelligencia veszélyes, hanem az emberek?

Egy szakértő szerint nem a mesterséges intelligencia tekinthető rizikósnak, hanem azok az emberek, akik visszaélnek vele.

A mesterséges intelligenciával visszaélő emberek veszélybe sodorhatják a világot – szögezte le egy műszaki szakértő. Kamales Lardi úgy gondolja, nem az MI-t kell veszélyesnek tekinteni. Olvasd el: Négyesre vizsgázott az egyetemen a mesterséges intelligenciahacker_01
 
A rosszindulatú emberek nagyobb valószínűséggel okoznak globális pusztítást, mint a számítógép által generált robotok. Olvasd el: Mit gondol rólunk a mesterséges intelligencia?
 
A szakember felhívta a figyelmet a jövő technológiáját építő személyek fokozottabb ellenőrzésére, hogy figyelemmel lehessen kísérni, visszaélhetnek-e a mesterséges intelligenciával.
 
„Minden technológiának volt mindig jó és rossz oldala – gondoljunk csak az internet sötét részére. Hiányoznak a megfelelő értékek és vezetés, különösen a technológiai vállalatoknál, amelyek biztosítanák, hogy a technológiát ne alkalmazzák rosszindulatú módon” – mondta Lardi.
 
A mesterséges intelligencia ma már a mindennapi élet része, használatos abban, például a telefonok arcfelismerésére - Lardi úgy véli, hogy a technológia veszélyeit túlbecsülik az emberek.
 
„Sokszor elhangzik, hogy a technológia káros. Nagyon keveset hallunk viszont azokról az emberekről, akik fejlesztik a technológiát” – jegyezte meg Kamales Lardi.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.