2023. 02. 06. - 08:30

Négyesre vizsgázott az egyetemen a mesterséges intelligencia

Négyesre vizsgázott az egyetemen a mesterséges intelligencia

Régóta szóbeszéd tárgya az OpenAI legújabb mesterséges intelligenciája - mivel kiemelkedő tudással bír -, s amelyről nemrég kiderült: sikeres egyetemi vizsga letételére is képes.

Kevés olyan terület van, amelyen ne mutatta volna még meg a mesterséges intelligencia, hogy mit tud. Az OpenAI mesterséges intelligenciájáról egy ideje már beszélnek, mivel kiemelkedő teljesítményt nyújt a szövegírásban. Olvasd el: Félelmetes ismerkesős szövegekkel áll elő a mesterséges intelligencia mest_int_01
 
A ChatGPT most egy egyetemi vizsgát is lerakott, az egyik legjobb intézményben, a Wharton Üzleti Iskolában.  
 
Christian Terwiesch, a Wharton professzora beszámolt arról, hogy a ChatGPT olyan munkafolyamatokat automatizált sikerrel, amelyeket eddig elemzők, tanácsadók és menedzserek végeztek. 
 
S csupán azért kapott csak 4-est a teljesítményért, mert bizonyos esetekben szüksége volt ember szakértőre egy kis segítségért. Olvasd el: Veszélyben a Google keresőrendszere a ChatGPT miatt?
 
Ahogyan az várható volt, a mesterséges intelligencia elsősorban a kódírás és a jogi szaknyelv értelmezése terén teljesített nagyon jól, egyes matematikai feladatokat azonban nem tudta megoldani, amelyekre manapság egy felsős iskolás is képes.
 
Fejlettebb folyamatelemzési eseteket szintén nem tudott megoldani a ChatGPT – tudatta a futurism.com.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.