2023. 11. 27. - 08:30

Nick Rhodes: Legyél Te a mesterséges intelligencia mestere!

Nick Rhodes: Legyél Te a mesterséges intelligencia mestere!

Figyelemreméltónak tartja a mesterséges intelligenciát a Duran Duran sztárja. Nick Rhodes részletesen beszélt arról, mit gondol az MI térnyeréséről a zenében.

Bár számos társa a zenei világban nem ért egyet vele, Nick Rhodes szerint a mesterséges intelligencia térnyerése a zenében „figyelemreméltó”. Olvasd el: Dolly Parton szerint a mesterséges intelligencia örökre a Földön tarthatnick_rhodes_01
 
A 61 éves zenészt leginkább a Duran Duran tagjaként ismerik. Noha néhány művész – így például Ed Sheeran, Drake és Noel Gallagher -, nem venné szívesen a mesterséges intelligencia zenei felhasználásának gondolatát, Rhodes úgy gondolja, hogy amennyiben azt ésszerű módon alkalmazzák, hatalmas potenciált jelenthet az iparágban. Olvasd el: Sheryl Crow-t megijeszti az MI
 
„Tulajdonképpen a mesterséges intelligencia-párti csoportba tartozom. Tudom, sokan úgy gondolják, hogy ez nagyon ellentmondásos és nincs lelke, és mire készül a világ egyáltalán ezzel. Ezek azok az emberek, akik mindig tiltakoznak a technológia és a gépek új fejlesztései miatt. Az iskolában tanulunk róluk: a ludditákról...” – jegyezte meg a Duran Duran sztárja. 
 
Hozzátette: szerinte a mesterséges intelligencia egy figyelemreméltó technológia, ha ésszerűen használjuk, művészi eszközként, s nemcsak megmondjuk neki, hogy csináljon valamit.
 
„Amennyiben irányítod és egyfajta színezetként használod, majdnem olyan, mintha festenél vele - szerintem lenyűgöző, amit a gépekkel meg lehet valósítani.”
 
A rockegyüttes új, Danse Macabre című albumával tért vissza a közelmúltban. Nick Rhodes kifejtette, hogy bár még nem használták a mesterséges intelligenciát auditív értelemben, azt jósolják, az MI alkalmazása növekedni fog mindaddig, amíg az emberek maradnak a technológia mesterei. 
 
„Persze az emberek egyre gyakrabban fogják használni zenére is. Mi még nem alkalmaztuk erre, csak a látványhoz. De beletettük a munkánkba. Neked kell a a mesterséges intelligencia urának lenni, ne hagyd, hogy ő legyen a te mestered” – fogalmazott a Duran Duran zenésze.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.