2023. 11. 20. - 08:30

Ijesztő a zenében a mesterséges intelligencia?

Ijesztő a zenében a mesterséges intelligencia?

Sheryl Crow énekesnő ijesztőnek tartja a mesterséges intelligencia használatát a lemeziparban, úgy érzi ugyanis, hogy az „kiveszi a lelket” a zenéből.

Őszintén bevallja az énekesnő: nagyon megijedt a mesterséges intelligencia zeneipari felhasználásától. A rendkívüli sikereket elért Sheryl Crow Jimmy Fallon Tonight Show-jában beszélt az érzéseiről, miután Evolution című szerzeményében kiöntötte a lelkét a mesterséges intelligencia alkalmazásáról. Olvasd el: Meglepően tehetséges zeneszerző a mesterséges intelligenciasheryl_crow_01
 
Ez a dal lényegében az MI-ről szól, s szó esik benne a Beatles-ről is – amelynek az utolsó slágere mesterséges intelligencia használatával jött létre -, összességében azonban Sheryl Crow azért írta a számot, mert az MI használata igencsak zavarja.
 
Miután ugyanis szemtanúja volt annak, hogy dalszerzők mesterséges intelligenciát alkalmaznak, ez nagyon megijesztette őt. Azt tapasztalta ugyanis, hogy a valódi énekes előadásmódjától lehetetlen megkülönböztetni, ha MI készít egy dalt az ő hangján.
 
„Számomra a művészet a lélekhez kötődik. Tehát amikor ilyesmit tapasztalsz, ami sokkal fejlettebb, mint az agyunk, az kiveszi a zeneszerzésből a lelket és ez ijesztő” – fogalmazott az énekesnő.
 
Sherly Crow hozzátette, hogy ő nagyon komolyan veszi ezt a dolgot, ami egyébként rendkívül gyorsan fejlődik.
 
Biztos benne, hogy tovább is halad és változik majd. Mindenkit arra kér azonban, hogy ne hagyja magát összezavarni.
 
A Recording Academy azért van, hogy a az emberi művészeket, alkotókat támogassa, s véleménye szerint egy MI részvételével szerzett dal nem jogosult Grammy-díjra.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.