2022. 01. 14. - 08:00

Noé bárkáját tervez Elon Musk a Marsra

Noé bárkáját tervez Elon Musk a Marsra

A Tesla vezére elárulta, nagy álma egy intergalaktikus önfenntartó város létrehozása a Marson. Olyan lenne, mint egy „futurisztikus Noé bárkája”.

Elárulta legfőbb álmát Elon Musk. A Tesla és a SpaceX vezetője állatokat és embereket vinne a Marsra, létrehozná a „futurisztikus Noé bárkáját”. Olvasd el: Elon Musk lett az Év embere
 
Az 50 éves milliárdos a Time magazinban mesélt arról, hogy célja elérni űrhajókkal a vörös bolygót, majd megvalósítani rajta egy intergalaktikus "önfenntartó várost”. elonmusk_urhajo_1
 
Hogy az elképzelést valóra váltsa, Musk szerint szükség van arra, hogy állatokat küldjünk a Földről a Marsra és ott tenyésszük őket – ötletét a ősi bibliai történet adta, hiszen Noét családjával és a földi teremtményekkel együtt Isten megmentette egy hatalmas áradattól.
 
Az a cél lebeg előtte, hogy az életet több bolygóra kiterjesszük és lehetővé tegyük, hogy az emberiség űrutazó civilizációvá váljon.
 
„A következő igazán nagy dolog egy önfenntartó város felépítése lenne a Marson, ahová a Föld állatait és lényeit is elvinnénk. Olyan, mint egy futurisztikus Noé bárkája. De kettőnél több állatot hozunk – kicsit furcsa lenne, ha csak kettő volna” – fogalmazott Musk.
 
A milliárdos ötlete, hogy állatokat és embereket vigyen a vörös bolygóra, tudományosan helyes, mivel az embereknek egy bioszféra részeként kell létezniük más élő szervezetekkel, ugyanakkor a Mars CO2-légköre komoly problémát jelent a kolonizációs tervekre nézve - a Föld állatainak és embereinek oxigént kell belélegeznie a túléléshez. Olvasd el: Mégsem adja el minden vagyonát Elon Musk a Marsért?
 
Musknak a SpaceX projektjével kapcsolatban is az az elképzelése, hogy rakétákkal landol a Marson az elkövetkező 5 évben.
 
Mindehhez érdemes tudni, hogy 2021. december 9-én a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) engedélyt adott a SpaceX-nek, hogy 2022 első negyedévében kísérleti orbitális demonstrációt és helyreállítási tesztet hajtson végre Starship rakétáján - ez azt jelenti, hogy a pályára indítás bármikor megtörténhet 2021. december 20-a és 2022 márciusa között.
 
Elon Musk még vár, hogy a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) befejezze környezeti vizsgálatát, ezután indíthatja el a Starshipet.
 
A Tesla vezére közölte, hogy az űrhajó első repülése 2022 első három hónapjában, várhatóan januárban kerülhet pályára.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.