2022. 01. 05. - 09:45

Mesterséges intelligencia és társ: az ember fejlesztheti a robot személyiségét

Mesterséges intelligencia és társ: az ember fejlesztheti a robot személyiségét

Hamarosan elkészülhet a korábban már bejelentett Tesla robot prototípusa. Elon Musk, a cég alapítója szerint ezek a botok nemcsak jó segítségek, hanem társak is lehetnek.

A Tesla már 2021 nyarán beígérte robotja érkezését: a prototípust 2022-ben várhatóan el is készítik. A humanoid robotok meglehetősen hasonlítanak majd az emberre – átlagos, 176 cm magasságukkal és 56 kilójukkal - , de arcukat képernyő helyettesíti.
 
A robotok legfőbb célja természetesen az, hogy megoldják az ember helyett az állandóan ismétlődő, unalmas munkákat, s ezzel több időnk jutna arra, hogy kreatívabb feladatokat végezzünk vagy éppen hobbi tevékenységekre szánjuk szabadidőnket. Olvasd el: Humanoid robottal állna elő a Tesla
 
elon_musk_podcast_1
 
Elon Musk, a Tesla, a SpaceX és a Neuralink alapítója ugyanakkor egy újdonsággal is előrukkolt a humanoid robotok kapcsán. Olvasd el: Elon Musk szerint az agyi chip 10 év múlva elavulttá teszi a nyelvet
 
Mint arról a Lex Fridman podcastban beszámolt, ezek a gépek nem egyformán programozottak lesznek, vagyis tulajdonosaik mellett „alakulhatnak”.
 
Ez azt jelenti, hogy felvehetnek jellemzőket, személyiségjegyeket, amelyek idővel igazi társsá alakítják őket, hiszen idomulnak a gazdáikhoz.
 
 
 
Elon Musk megjegyezte, bár még nem gondolkodott azon, hogy ezek a robotok az elmagányosodás ellen is jó megoldást jelenthetnek, a mesterséges intelligencia a jelek szerint ebben is óriási segítséget jelenthet.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.