2023. 01. 18. - 08:30

Nyugtató robotpárna, a technológiai tárlat sztárja

Nyugtató robotpárna, a technológiai tárlat sztárja

Meglepő érdekességeket is tartogatott a CES 2023 technológiai tárlat: a nyugtató robotpárnát a látogatók jó része ki szerette volna próbálni.

Ha szünetre van szükségünk, kapjuk fel a robotpárnát, amely segít tökéletesen ellazulni – ilyen találmányt is bemutattak ugyanis a CES (Consumer Electronics Show) 2023-as technológiai kiállításon Las Vegasban január elején.
 
A Fufuly párna a japán Yukai Engineering alkotása, amely a légzés ritmusának utánzásával segíthet a felhasználóknak a relaxálásában.
 
A pihe-puha párna gyengéd mozgással tágul és húzódik össze, illetve vibrál, ahogy a gyomorhoz tartjuk. Olvasd el: Érzelmileg elérhető robotot is kínáltak a CES-en
 
 
Az ötlet alapja az, hogy az ember lassabban és mélyebben lélegzik, amint a lélegzet szinkronba kerül  a párna mozgásával.
 
A robotpárnát a Tokiói Egyetemen végzett kutatások alapján fejlesztették ki. Azoknak is nagy segítséget jelent, akik távolról dolgoznak és nehezen lépnek ki a munkából – mondta Shunsuke Aoki, a Yukai vezérigazgatója. Olvasd el: Megjött az érzelem-észlelő robotbarát
 
A CES-en bemutatott verzió egy prototípus, a cég partnereket keres és abban bízik, még idén elkezdheti a termék gyártását.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.