2022. 08. 17. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Megjött az érzelem-észlelő robotbarát

Mesterséges intelligencia - Megjött az érzelem-észlelő robotbarát

Vadonatúj robottal rukkolt elő a Xiaomi: a humanoid 45 emberi érzelmet képes észlelni mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével.

Több mint 40 emberi érzelem érzékelésére képes a Xiaomi új humanoid robotja, amely a Cyberone nevet kapta. Az érzelmek észleléséhez mesterséges intelligencia algoritmusokat használ.
 
A robot bárkivel barátkozhat, akivel mesterséges intelligencia alapú interakciós algoritmusai segítségével kapcsolatba kerülhet – ezek teszik lehetővé az emberi érzelmek osztályozását, valamint 85 fajta környezeti hang felismerését.
 
Fejlett karokkal és lábakkal szerelték fel, járása kiegyensúlyozott. Kiemelkedő látási képességei és funkcionalitása háromdimenziós virtuális rekonstrukciót nyújt a valós világról. A robotban számos más fejlett technológia található meg. Olvasd el: Az éhínség felszámolásában segítenek a Beomni robotok
 
Mesterséges intelligencia - Megjött az érzelem-észlelő robotbarát
Mesterséges intelligencia - Megjött az érzelem-észlelő robotbarát
 
A Xiaomi először Pekingben mutatta be augusztus 11-én a CyberOne-t. 
 
A robot 177 centiméter magas és 52 kilós, karfesztávolsága 168 centiméter. Mechanikailag igen összetett, erősebb motorokat és bonyolult vezérlőalgoritmusokat igényel. A CyberOne mozgási teljesítménye az egyes csuklómotorok teljesítményétől függ - több kinetikus energiát kell a motoroknak előállítani, anélkül, hogy az alkatrészek méretét növelnék.
 
Ezért a Xiaomi a CyberOne-hoz olyan motort fejlesztett ki, amely 500 grammot nyom és a névleges kimeneti nyomaték akár 30 Nm a felső végtag izületi motorjához.
 
A kétlábú vezérlőalgoritmus gondoskodik arról, hogy a humanoid testtartása természetes és stabil legyen. Képes akár 1,5 kiló súly megtartására is egyetlen kézzel.
 
A humanoid robotok a látásra támaszkodnak környezetük feldolgozása során, ezért a Xiaomi házon belüli Mi-Sense mélységlátó modullal és mesterséges intelligencia-algoritmussal szerelte fel a CyberOne-t. Ezen elemek segítségével képes érzékelni a 3D-s teret, felismerni az embereket, a gesztusokat és a kifejezéseket – lehetővé válik számára, hogy ne csak lássa, hanem „fel is fogja” a környezetét. Olvasd el: Így reagált a legfejlettebb humanoid robot az orrbökésre
 
 
A Xiaomi saját fejlesztésű MiAI környezeti szemantikai felismerő motorral és MiAI vokális érzelem-azonosító motorral látta el a robotot, ez valósítja meg, hogy a CyberOne észlelni tudja a boldogság érzését, sőt, meg is vigasztalja a felhasználót, ha szükséges.
 
A vállalat úgy véli, az intelligens robotok a jövőben az emberek életének részei lesznek - a CyberOne bemutatásával ez akár az első lépés is lehet afelé.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.