2022. 06. 05. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Titkos robottípus készül a háztartási feladatok elvégzésére

Mesterséges intelligencia - Titkos robottípus készül a háztartási feladatok elvégzésére

Titkos robotprototípusokon dolgozik a Dyson cég, amely képes lesz elvégezni helyettünk a háztartási feladatokat.

Elárulta a közelmúltban fő tervét a Dyson vállalat: célja, hogy az évtized végére a fejlett robotika megjelenhessen az otthonokban. A philadelphiai robotikai és automatizálási nemzetközi konferencián (ICRA) a technológiai cég engedett egy kis bepillantást abba, milyen titkos robotprototípust terveznek, amely elvégzi az ember helyett a házimunkát.
 
Az Egyesült Királyság legnagyobb és legfejlettebb robotikai központját szeretnék létrehozni a Hullavington Repülőtéren – ehhez a világ legokosabb robottechnikai mérnökeit keresi.
 
„A Dyson 20 évvel ezelőtt alkalmazta első robotikusát, s csak ebben az évben további 250 szakértőt keresünk csapatunkba" – mondta Jake Dyson, a vállalat főmérnöke. Ő vezeti a wiltshire-i Hullavington Repülőtér titkos kutatás-fejlesztési munkáját.
 
Megjegyezte, ez egy „komoly tét” a jövőbeli robottechnológia szempontjából, amely a Dyson egészére kiterjedő kutatást hajt végre - többek között a gépészet, a látásrendszerek, a gépi tanulás és az energiatárolás területén. A főmérnök hangsúlyozta, hogy a világ legjobb embereire van szükségük. Olvasd el: Már nincs messze, hogy mesterséges intelligencia költözzön a háztartási gépekbe
 
Mesterséges intelligencia - Titkos robottípus készül a háztartási feladatok elvégzésére
Mesterséges intelligencia - Titkos robottípus készül a háztartási feladatok elvégzésére
 
A névadó porszívóiról híressé vált Dyson most túllépne a robotizált padlóalapú porszívókon. Megjelentetett egy kisfilmet a közösségi médiában, melyben felfedte az általa tervezett robotkezek legújabb fejlesztéseit. Ezek képesek felvenni a tárgyakat, vagyis összegyűjthetik a földről a gyerekjátékokat, egymásra rakhatják az edényeket és még az asztalt is megteríthetik.
 
Ambíciózus céljai megvalósítása érdekében a Dyson 700 robotikai mérnököt venne fel az elkövetkező 5 évben, akik a márka londoni, hullavingtoni és szingapúri telephelyein dolgoznak majd. Olvasd el: Robotok és drónok végezhetik a házimunkát 2024-ig
 
Csak ebben az esztendőben már 2 ezer ember csatlakozott a technológiai vállalathoz – 50 százalékuk mérnök, tudós és kódoló.
 
A márka azt is elmondta, hogy az elmúlt hat hónapban titokban átszerelték a Hullavington Repülőtér egyik fő repülőgép-hangárját, hogy az újabb 250 robotikus érkezésére felkészüljenek.
 
A robotika átalakítása a Dyson új technológiákra, termékekre és létesítményekre irányuló 2,75 milliárd font értékű beruházási tervének következő állomása – az összegből idén 600 millió fontot kell elkölteniük.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.