2023. 05. 10. - 08:30

Önjáró, 3D-nyomtatott komp szállít majd utasokat Párizsban

Önjáró, 3D-nyomtatott komp szállít majd utasokat Párizsban

A 3D-nyomtatott, autonóm kompokat közlekedési eszközként vetik majd be a 2024-es párizsi olimpia idején a sportolók és látogatók szállítására.

Több 3D-nyomtatott, autonóm komp szállítja majd a sportolókat és a látogatókat a párizsi olimpiára és onnan vissza.
 
A hajó a Roboat, a Holland Shipyards Group és a Sequana Développement kollektíva közös műve – az önvezető elektromos vízi jármű országos díjat is nyert egy megmérettetésen, melyet az autonóm személyhajó-projektekért felelős francia belvízi hajózási hatóság, a Voies Navigables de France kezdeményezett. Olvasd el: Valódiként fogja a tárgyakat a 3D-nyomtatott robotujjFotó: Roboat
 
A konzorcium 3D-nyomtatott elektromos járműve 9 × 3,90 méteres – ezzel a valaha volt legnagyobb nyomtatott autonóm komp lehet.
 
Az újrahasznosított anyagokból készült, 3D-nyomtatott, önvezető hajótest elektromos meghajtással rendelkezik.
 
A tervek szerint 2024 nyarán helyezik üzembe, mégpedig kiemelkedő helyszínen – ez az olimpiához közelebbi időpontban kerül majd nyilvánosságra -, minden bizonnyal a jelentősebb sportesemények közelében eresztik vízre. Olvasd el: Elkészült a világ első 3D-nyomtatott sajttortája
 
A 3D-nyomtatott, önvezető kompon dolgozó kollektíva szerint a jármű megoldja a 2024-es párizsi olimpián résztvevő sportolók és látogatók számára, hogy újszerű és környezetbarát módon közlekedjenek.
 
A komp tehát a Szajnán közlekedik majd 2024 nyarán – a folyó összeköti az atléta falut a L'Île-Saint-Denis szigetével. Vagyis a járművet pár hónapon belül megépítik, tesztelik és szállítják is Franciaországnak.
 
 
Fotó: Roboat
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.