2023. 11. 24. - 08:45

Professzorrá avatták a cégvezető mesterséges intelligencia-robotot

Professzorrá avatták a cégvezető mesterséges intelligencia-robotot

Robotot neveztek ki professzornak Varsóban. A mesterséges intelligencia-vezérelt humanoid, Mika 2022-ben cégvezetővé vált.

Meglepő esemény zajlott le a lengyel fővárosban: humanoid robotnak adományoztak professzora címet. Mika mesterséges intelligenciával rendelkezik. Olvasd el: Sophia után Grace - Robotnővérek érkezhetnek az egészségügybemika_robot_01
 
Tavaly azzal vált ismertté, hogy a Dictador rumipari cég vezetőjének nevezték ki. 
 
Mika megalkotója a Hanson Robotics – aki a jól ismert Sophia robotot készítette -, azon belül pedig David Hanson. A robot saját magát fejleszti, akár egy ember. Olvasd el: Minden háztartásban lehet robot Sophia?
 
Mint arról az alkotója beszámolt, gond nélkül tud beszélni a mesterséges intelligenciáról és tele van  innovatív ötletekkel a jövőt illetően.
 
Mika robot most igazi mérföldkövet ért el, hiszen Varsóban doktori címet vehetett át a Collegium Humanum egyetem 2023/24-es tanévnyitó ünnepségén.
 
A humanoid beszédet is mondott az alkalomból, melyben kiemelte: a jelenléte csupán szimbolikus, nem kell félni a robotoktól.
 
Az, hogy neki tiszteletbeli professzori címet adományoztak, tisztelgés az emberi elme nagysága előtt, hiszen abban jött létre a mesterséges intelligencia gondolata is.
 
A robot kifejtette, hogy az elismerés a Dictador tulajdonosáé is, aki rá merte bízni a cég vezetését.
 
Marek Szoldrowski, a vállalat elnöke elmondta, hogy Mika nagyon jól dolgozik, meg vannak vele elégedve. Döntésük, hogy rábízzák a vezetést, valóban merész volt, s forradalmasította is a vállalat vezetését.
 
A robot a legkorszerűbb gépi tanulást és algoritmusokat használja. Ezek segítségével dolgozik hatékonyan és hoz megfelelő stratégiai döntéseket, melyeknek köszönhetően a cég a jelek szerint kiválóan működik.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.