2023. 11. 08. - 08:30

Rémisztő robotfarkasok őrzik a földet Japánban

Rémisztő robotfarkasok őrzik a földet Japánban

Akár a Sátán kutyája filmből is előléphetett volna az a robotfarkas, amelyet a japán városokban alkalmaznak újabban a medvékkel szemben.

Alighanem sokaknak kikerekedik a szemük ezen robotszörny láttán - a madárijesztők módjára készült műfarkas már kiállta a próbát Japánban. 
 
Kezdetben a mezőgazdasági területeken garázdálkodó vaddisznók ellen vetették be, mostanra azonban úgy tűnik, a városokban egyre gyakrabban megjelenő medvéket is hatékonyan elijeszti.
 
Ez cseppet sem meglepő, mivel külsőre valóban rémisztő, akár a Sátán kutyája című Sherlock Holmes-filmben szereplő vadállat. Olvasd el: Ijesztő, de hasznos a mesterséges intelligenciával működő Robobee
 
 
A műfarkasokat bundával látták el, agyarakkal szerelték fel és LED-es, világító piros szemük van. Képesek a fejüket forgatni és rázni, sőt üvölteni is tudnak, ha vadat érzékelnek a közelben. Olvasd el: Beszél és idegenvezetőként is működik az új robotkutya
 
A robotfarkasokat egy Wolf Kamuy nevű cég fejlesztette ki, 2017-ben kezdtek kísérletezni a napelemmel működő vadállatokkal.
 
A robotfarkas a jelek szerint nemcsak a termést óvja meg, hanem a gazdákat is, hiszen a medvék ellen eddig kiválónak bizonyult.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.