2022. 10. 21. - 08:30

Ijesztő teremtményeket alkot a mesterséges intelligencia

Ijesztő teremtményeket alkot a mesterséges intelligencia

Úgy tűnik, a Föld legrémületesebb teremtményeit is képes létrehozni a mesterséges intelligencia, legalábbis képen – erre most tökéletes bizonyíték érkezett.

Akár a világ legfélelmetesebb embereit is megalkothatja a mesterséges intelligencia: az MI- képgenerátor kulcsszavak alapján gyűjt internetes adatokat, aminek időnként rémálmokba illő teremtmények az eredményei. 
 
A Craiyon technológiai vállalat korábban DALL-E mini néven ismert mesterséges intelligencia-készletével a „Föld legfélelmetesebb emberét” akarták megalkotni, s ez kétségtelenül sikerült is. Ezek a lények meglehetősen ijesztőek. Olvasd el: Íme három robot, amitől mindenki frászt kap
 
Ijesztő teremtményeket alkot a mesterséges intelligencia
Ijesztő teremtményeket alkot a mesterséges intelligencia
 
A vállalat torz, zombi-típusú arcok gyűjteményt hozta létre az interneten található, szűretlen adatok átszűrésével.
 
Sok lidérces arcú teremtmény kopasz, gyakran kidülledt szemekkel vagy hatalmas eltorzult szájjal és fogakkal jelennek meg.
 
Nem ez az első alkalom azonban, hogy a cég ezt a technológiát veti be hátborzongató képek készítésére a felhasználók különböző kérdései alapján. Olvasd el: Halottak képeit is életre kelti az MI új alkalmazása
 
2022 elején egy Robot Overloards nevű TikTok-fióktulajdonos – amely rendszeresen foglalkozik azzal, miként nézhet ki a jövő – feltette a kérdést a mesterséges intelligencia-generátornak, vajon milyen lenne egy szelfi a Föld utolsó napján.
 
A kapott eredmény számos apokaliptikus kép volt: eltorzult, inkább mutánsnak tűnő embereket mutatnak be, mobiltelefonokkal a kezükben, a háttérben pusztító tűz és füst látható.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.