2023. 10. 23. - 08:00

Robin Williams lánya lecsapott a mesterséges intelligenciára

Robin Williams lánya lecsapott a mesterséges intelligenciára

Nem aratott osztatlan sikert a néhai színész családájában, hogy mesterséges intelligenciát használtak Robin Williams hangjának újraalkotására.

Megszólalt Robin Williams lánya, Zelda Willams, miután kiderült, hogy néhai apja hangjának újraalkotására mesterséges intelligenciát használtak. Olvasd el: Tom Hanks-et kiakasztotta a mesterséges intelligenciazelda_williams_01
 
Zelda bírálta az MI „zavaró” alkalmazását. A 34 éves színésznő, író és rendező felszólalt a mesterséges intelligencia felhasználásának trendje ellen, elítélte, hogy a hírességek hangját újraalkossák a segítségével.
 
Mi több, „frankensteini szörnyetegnek” nevezte a dolgot, miután felfedezte, hogy csaknem egy évtizeddel Robin Williams halálát követően az ő hangját is létrehozták. Olvasd el: James Dean digitális klónja lenne egy új film főhőse
 
Zelda Williams egyúttal támogatását fejezte ki az SAG-AFTRA színészi szakszervezet folyamatos sztrájkjával kapcsolatban, amely tiltakozik a mesterséges intelligencia használata ellen.
 
„Nem vagyok pártatlan az SAG mesterséges intelligencia elleni harcában. Évek óta szemtanúja vagyok, milyen sokan képeznének ki MI-modelleket olyan színészek létrehozására/újraalkotására, akik ebbe nem tudnak beleegyezni, ilyen például az apám is” – fejtette ki Zelda Williams az MI alkalmazása kapcsán.
 
Hozzátette, hogy mindez már nem elméleti, hanem nagyon is valóságos probléma. „Sokszor hallottam már, hogy a mesterséges intelligencia segítségével már nem élő személyek lényegében azt mondanak, amit az emberek hallani akarnak. Én személy szerint ezt zavarónak találom – de a következmények messze túlmutatnak a saját érzéseimen” – tette hozzá Zelda Williams.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.