2023. 04. 19. - 08:25

Robotkígyó indul az idegenek felkutatására

Robotkígyó indul az idegenek felkutatására

Nem kevesebbet terveznek a NASA kutatói, mint hogy egy robotkígyót küldjenek az űrbe az idegenek felkutatása céljából.

A tudósok egy robotkígyót terveznek az űrbe küldeni. Küldetése nem más, mint hogy idegenekre „vadásszon”. Az Exobiology Extant Life Surveyor (EELS) rendszert a NASA kaliforniai Jet Propulsion Laboratóriumban fejlesztik. szaturnusz_01
 
A hosszúkás robot a testén forgó kerekek segítségével csúszik a terepen az űrben – célpontja pedig a Szaturnusz Enceladus nevű, kis, jeges holdjának szellőzőrendszerei. Olvasd el: Holdpor mentheti meg az emberiséget?
 
A NASA adatai szerint az Enceladus jeges kérge alatt folyékony óceán található. A felszínéről kitörő csóvák közvetlenül a folyékony vízbe vezetnek. Potenciálisan ez tűnik a legegyszerűbb útnak egy lakható folyékony óceánhoz egy másik bolygón. Olvasd el: A Marson már létezik élet?
 
„A földi tudósokkal együtt dolgozunk azon tudományos vizsgálatok azonosításán, amelyek az EELS képességeit mutatják be ún. bolygó analóg környezetben” – fogalmaznak a Jet Propulsion Laboratórium szakemberei.
 
Az EELS a Földön is bevethető egyébként, veszélyes környezetekben történő navigálásra.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.