2023. 10. 16. - 08:25

Robotok bújnak a mesehősök bőrébe Disneylandben

Robotok bújnak a mesehősök bőrébe Disneylandben

A közeljövőben robotok személyesítik majd meg a mesék és filmek karaktereit a Disney-parkokban, amelyek meglehetősen népszerűek szerte a világon.

A Disney számára nem csupán a rajzfilmek, mese- és egyéb filmek hoznak sokat a konyhára, hanem az élményparkjaik is.
 
A parkok is folyamatos fejlesztés alatt állnak, s a legújabb hírek szerint hamarosan robotokra cserélhetik az embereket, akik plüssruhákban személyesítik meg Mickey egeret, Plútót vagy éppen Donald kacsát. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Az ember fejlesztheti a robot személyiségét
 
Robotok bújnak a mesehősök bőrébe Disneylandben
Robotok bújnak a mesehősök bőrébe Disneylandben
 
A modern, speciális robotok már képesek megerősítő tanulással fejlődni, így nem telik számukra olyan sok időben elsajátítani a jellegzetes mozdulatokat, viselkedési formákat. Vagyis az adott karakterek stílusát is fel tudják venni.
 
A robotok ugyanúgy sétálnak, táncolnak, csoszognak vagy éppen sántítanak majd, mint az emberek, a Disney-figurák bőrébe bújva. Még fel sem borulnak olyan könnyen, hiszen kiváló az egyensúlyérzékük. Olvasd el: Sajtótájékoztatót tartottak a humanoid robotok Genfben
 
 
Úgy hírlik, a Disney egy akrobata robotot is bevetne, amennyiben megfelelő ügyességet ér el. Az pedig már a cirkuszi mutatványosok helyett is dolgozhat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.