2022. 08. 19. - 08:30

Spagetti nem, de fül alakú kráter van a Marson

Spagetti nem, de fül alakú kráter van a Marson

Hatalmas kráterre bukkant a NASA a Mars felszínén, amely úgy néz ki, mint egy emberi fül. Csúcstechnológiás szonda segítségével fedezték fel.

Óriási, emberi fülre emlékeztető krátert fedezett fel a Marson a NASA: a lenyűgöző képeket a csúcstechnológiás Reconnaissance Orbiter szonda készítette. Ez az eszköz 2006 óta kering a vörös bolygó körül. mars_foldje_1jpg
 
Felvétele egy 1800 méter átmérőjű krátert ábrázol, amely a Mars északi féltekén, a Chryse Planitiában található. Olvasd el: Marsi küldetések miatt nő meg az idegen invázió esélye?
 
A NASA-csapat egyik tagja úgy fogalmazott, ha egyszer meglátod, szinte lehetetlen nem észrevenni a krátert, fül alakja miatt.
 
Az amerikai űrügynökség a közelmúltban cáfolt meg egy felvételt, amelyen spagetti alakú forma látható a Marson. Olvasd el: Sírbejáratot észleltek a Marson
 
A képet az űrügynökség Perseverance roverje készítette, amely tavaly landolt a bolygó Jezero-kráterében, s vad elméleteket robbantott ki a vörös bolygón levő lehetséges életről.
 
A NASA azonban egy blogon megerősítette, hogy egy, az autóméretű roverét fedő Dacron háló feldarabolt darabja látható a felvételen, amely valószínűleg leesett és megvetemült a Marsra érkezéskor vagy onnan távozáskor.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.