2022. 12. 28. - 08:30

Szupervékony elektronikus bőr fokoz élményt a metaverzumban

Szupervékony elektronikus bőr fokoz élményt a metaverzumban

Ultravékony elektronikus „bőrt” fejlesztett ki egy kutatócsoport, amely élénk virtuális tapintási élményt kínál a metaverzumban.

Meghökkentő: ultravékony elektronikus „bőrt” fejlesztett ki egy kutatócsoport, amely élénk virtuális tapintási élményt nyújt a metaverzumban. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Elkészült a nyújtható, mesterséges bőr elektronikus_bor_01
 
A WeTac nevű találmányt a Hong Kongi City Egyetem (CityU) kutatócsoportja mutatta be a közelmúltban.
 
A vékony, hordható elektronikus „bőr” tapintható visszajelzést ad a VR- és AR, azaz virtuális és mesterséges valóság-környezetekben.
 
A vezeték nélküli, elektro-tapintásos rendszer bőrbarát hidrogél rétegből készül, amely a felhasználók tenyerére tapad és összegyűjti a személyre szabott, tapintható érzékelési adatokat.
 
A kutatók abban bíznak, hogy mindez valósághűbb és élénkebb virtuális érintési élményt kínál a metaverzumon belül. Olvasd el: E-bőr innováció fejleszti a robotokat
 
Az újonnan kifejlesztett innovációban komoly alkalmazási potenciál van, a virtuális játékok, a sport, a technikai képzés, a közösségi interakció vagy akár a távirányítós robotok terén.
 
„A látás és hallás mellett a tapintható visszajelzés tovább javítja a virtuális valóság (VR) élményét. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk egy olyan vezeték nélküli, tapintható interfész kifejlesztése iránt, amely vékonyabb, puhább és bőrbarátabb. A felhasználó továbbra is szabadon mozoghat, ha kézben hordja. Olyan, akár egy második bőr” - nyilatkozta dr. Yu Xinge, egyetemi docens, a CityU Orvosbiológiai Mérnöki Tanszékének munkatársa, egyben a kutatás vezetője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.